vroegtijdige zaadlozing

Over Prof. Dr. M.D. Waldinger

Prof. Dr. Marcel D. Waldinger is neuropsychiater, seksuoloog FECSM en hoogleraar in de Seksuele Psychofarmacologie aan het Departement Farmaceutische Wetenschappen van de Universiteit Utrecht.

Sinds 1992 behandelt en onderzoekt Prof. Waldinger vroegtijdige zaadlozing (ejaculatio praecox) en andere zaadlozingsstoornissen. In 1997 is hij aan de Universiteit Utrecht op dit onderwerp gepromoveerd. Hij heeft hierover ook een boekje geschreven met als titel "Klaar is Kees: Een nieuwe visie op vroegtijdige zaadlozing".
Dit boek is vanwege grote populariteit tijdelijk uitverkocht. Een nieuwe druk is in voorbereiding.

Prof. Waldinger is voorzitter (chairman) van de "Standard Committee for Orgasm and Ejaculation Disorders" van de International Society of Sexual Medicine (ISSM).

Dit commitee heeft tot doel een op overtuigend wetenschappelijk onderzoek (evidence based) gebaseerde richtlijn te ontwikkelen over de medische behandeling van vroegtijdige zaadlozing.

Prof. Dr. M.D. Waldinger is tevens Associate Editor van de Journal of Sexual Medicine en lid van de Editorial Boards van The Journal of Men's Health & Gender, de section Sexual Medicine van The British Journal of Urology, Sexologies-European Journal of Sexology en het farmacologische tijdschrift Current Drug Therapy.

Hij is daarnaast voorzitter (chairman) van de Sectie Sexual Medicine and Mental Health van de European Psychiatric Association (EPA).

Zijn vernieuwende inzichten zijn in meerdere dag- en weekbladen gepubliceerd.