vroegtijdige zaadlozing

Feiten en fabels

De Discutabele Injectie Behandeling door Particuliere Klinieken.

In Nederland adverteren enkele Particuliere Klinieken in kranten en via spotjes op de radio over hun behandeling van erectiestoornissen en vroegtijdige zaadlozing.

Deze klinieken beweren dat vroegtijdige zaadlozing nauw verbonden is aan een erectiestoornis en de gevoeligheid van de penis. Zij stellen dat medicijnen niet veilig zijn en suggereren dat de door hun gehanteerde behandeling een juiste en ook veilige behandeling is. Waar bestaat hun behandeling dan uit?

Deze klinieken behandelen vroegtijdige zaadlozing d.m.v. het geven van injecties in de penis. De injectie bevat een medicijn dat een langdurige erectie veroorzaakt. De bedoeling is dat u thuis uzelf injecties in de penis geeft om de zaadlozing te vertragen.

De injectie methode om de zaadlozing te vertragen is echter geheel niet gestoeld op wetenschappelijk onderzoek en druist volledig in tegen de huidige methode om vroegtijdige zaadlozing met tabletten te behandelen.
Sterker nog, behandeling met injecties kan leiden tot zeer ernstige bijwerkingen, zoals priapisme* en littekenvorming in de penis door bindweefsel.

Particuliere Klinieken vallen in Nederland niet onder de zgn. ZBCs (zelfstandige behandelcentra). D.w.z. dat de artsen in de Particuliere Klinieken wel hun BIG registratie dienen te hebben, maar dat deze artsen elke behandeling, ook al is deze behandeling absoluut niet gestoeld op wetenschappelijk onderzoek, mogen toepassen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg kan hiertegen niets doen.

U moet dus erg voorzichtig zijn met een behandeling van vroegtijdige zaadlozing die niet gestoeld is op gedegen wetenschappelijk onderzoek.*Priapisme is een zeer langdurige en vaak pijnlijke stijve (erectie) die niet meer van zelf verdwijnt. Dit wordt veroorzaakt doordat bloed de penis wel instroomt maar er niet meer uit kan stromen. Het weefsel van de penis krijgt dan een tekort aan zuurstof en raakt beschadigd.

Een man met priapisme moet zo snel mogelijk door een arts behandeld worden. Uitstel van enkele uren kan fataal zijn. Priapisme wordt behandeld d.m.v. injecties in de penis. Indien de penis hierdoor niet verslapt, dan is een operatie noodzakelijk. Bij de operatie wordt een snee in de penis aangebracht waarna het bloed naar buiten kan aflopen.

Een onbehandeld of te laat behandeld priapisme kan leiden tot een levenslang aanwezige erectiestoornis.

<< Terug